Salgsprosessen


For oss er det viktig å skape trygghet gjennom hele salgsprossen for både selger og kjøper. Oppfølging og tilgjengelighet er noen av hovedtiltakene for å oppnå dette. Vi er med i alle ledd både før og etter salget av deres eiendom. Nøkkelen til et godt boligsalg er grundig forarbeid.

 

Befaring – vi kommer hjem til deg

På befaring kommer vi hjem til deg for å kartlegge boligen. Vi kommer med råd for å kunne presentere boligen best mulig. Vi gjennomgår salgsprosessen, du vil få en innføring i markedssituasjonen, oppdragsavtalen, og vi foretar en verdivurdering av boligen.

Klargjøring av boligen for salg

Vi vil være tilstede når takstmannen og fotografen kommer hjem til deg.
Har du behov for styling før foto, kan vi være behjelpelig med det.
Gode bilder er viktig, da det er ”førsteinntrykket” som teller.

Markedsføring

Vi hjelper deg å skreddersy en markedspakke som passer best for din bolig. God markedsføring er viktig for å tilpasse seg en bestemt målgruppe, og for å tiltrekke seg flest mulig potensielle kjøpere.

Visning

Vi holder alle visninger, også privatvisninger.
Ved å bruke oss, tilbyr vi som en service ubegrenset med visninger, uten ekstra kostnad.

Budrunde

Budets frist må minimum være kl. 12 dagen etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle budene ellers. I forkant av budrunden vil du få veiledning av oss. Budrunden skal dokumenteres skriftlig. Vi holder selger og alle interessenter kontinuerlig orientert om alle bud som kommer inn. Ved aksept av bud er boligen solgt.

Kontraktsmøte

Kontraktsmøtet avholdes vanligvis på vårt kontor (Torggata 3). På kontraktsmøtet går vi gjennom kontraktsdokumenter sammen med både kjøper og selger. Vi sender dokumentene for gjennomlesning i forkant. Vi blir bare glad for spørsmål vedrørende kjøpekontrakten, vi ønsker at både selger og kjøper forstår hva kontrakten innebærer.

Overtagelse – Vi er med

Vanligvis er ikke megler tilstede på overtagelse, men vi har erfart at våre kunder ofte har vært usikre på å møte selger alene, derfor er vi med på overtagelsen. På dette tidspunktet skal kjøper ha innbetalt full kjøpesum inkl. omkostninger. Overtagelsesprotokoll fylles ut og signeres.